Läs mer om oss

Våra produkter

Hörselskydd

Wikmanshyttan Safety tillverkar hörselskydd för hjässbygel och hjälmmontage. Flera detaljer och konstruktionslösningar hos de olika hörselskydden är patentskyddade. Samtliga skydd som idag finns på marknaden är av passiv typ men utveckling pågår av aktiva hörselskydd.

Hjässbygelskydd finns i tre olika utföranden: HPE, EXC och XLS. HPE- och EXC-skydden har en stoppning av PE-cellplast för mjuk anliggning mot hjässan. Tryckkraften mellan kåporna och huvudet anpassas med justerknappar. Dessa skydd kan förses med särskilda adaptrar för montering av ögonskydd samt nackband för extra stabilitet. Ett extra tillbehör då hjässbyglarna förses med ögonskydd är ett tygskydd mot stänk och partiklar t.ex vid användning av trimmers.

Hjässbygelskydd XLS är ett enklare skydd utan stoppning och tryckkraftsjustering. De kan förses med samma typer av ögonskydd som EXC-skydden.

Hörselskydd för hjälmmontage finns för typerna HPE, EXC och XLS. Skillnaden mellan HPE och EXC både för hjälmmontage och som hjässbygel är att HPE-skyddens utformning ger speciellt bra dämpning av lågfrekvent ljud.

Hörselskydd med tabell över prestanda/dämpvärden (PDF)

 

Ögonskydd

Ögonskydd avsedda att användas tillsammans med Wikmanshyttan Safetys hörselskydd finns i olika typer: Vävda metallnät, sträckmetallnät, nylonnät och klarsiktsvisir av polykarbonat (PC).

Vävda metallnät finns i två storlekar: 14 och 16 cm, och ger bra sikt och funktion. Tack vare att nätet är pulverlackerat förhindras metalltrådarna att glida vilket ger en mycket god stabilitet.

Sträckmetallnätet är 16 cm och ger ännu bättre sikt eftersom konstruktionen i sig ger optimal stabilitet utan behov av pulverlackering. Detta skydd har även ett plastnät i nedre kant för att ytterligare skydda mot att partiklar ska kunna komma in underifrån.

Klarsiktsvisiren finns i storlekarna 10, 16, 20 och 23 cm, tillverkade i 1,0 mm PC. Visiret 20 cm finns också i tjocklek 1,5 mm vilket ger ett skydd mot UV-ljus. Visiret 20 cm finns också i ett speciellt utförande kallat AF/AS som ger ett gott skydd mot imbildning på visirets insida och en god reptålighet på visirets utsida.

 

Hjälmar

Wikmanshyttan Safety tillverkar skyddshjälmar för Husqvarna AB. Hjälmarna med modellbeteckning H200 är speciellt anpassade för våra hörselskydd och ögonskydd. De tillverkas för varumärkena Husqvarna, Jonsered och Zenoah. Vi förser också hjälmar från det engelska företaget JSP med våra hörselskydd och ögonskydd. Dessa marknadsförs av Husqvarna under varumärkena Husqvarna, Jonsered och McCulloch.

 

Filskaft

Wikmanshyttan Safety tillverkar två olika modeller av filskaft. Dels en patenterad självlåsande modell som vanligen används för att hålla rundfilar eller flatfilar vid filning av motorsågskedjor, dels en modell som monterad med en skränkningsfixtur används vid filning av röjsågsklingor.

 

Övrigt

Wikmanshyttan Safety tillverkar hus till måttband samt flera modeller av rullar i TPU för filmallar som används vid filning av motorsågskedjor.

Wikmanshyttan